روغن ذرت چيست؟

توضيحاتي از انواع روغن هاي باكيفيت گياهي

روغن ذرت چيست؟

۳۳ بازديد

روغن ذرت روغني است كه از فشار دادن دانه هاي ذرت به وجود مي ايد و با هگزان كه يك نوع ماده ي شيميايي است شسته شده تا يك روغن تصفيه شده توليد شود و پس از دسته بندي در اختيار مصرف كنندگان قرار بگيرد.

ارزش غذايي روغن ذرت 

 
كالري 122

كلسترول 0

 چربي كل 14 گرم

سديم 0

چربي هاي اشباع شده 1.8 گرم

كربوهيدرات كل 0

چربي هاي چند غير اشباع 7 گرم

فيبر رژيمي 0

چربي هاي اشباع نشده تك 3.8 گرم

شكر 0

پروتئين 0

ويتامين A 0

ويتامين C 0

كلسيم 0

ويتامين D 0

اهن 0

ويتامين B-6 0

ويتامين B-12 0

منيزيم 0

همانطور كه مي دانيد ويتامين E براي سلامتي ما بسيار مفيد و ضروري مي باشد.ويتامين E يك انتي اكسيدان است كه در پيشگيري از بسياري از بيماري ها مانند پيري زودرس و بيماري هاي قلبي كمك مي كند.جالب است بدانيد روغن ذرت حاوي ويتامين E مي باشد پس مصرف اين روغن مي تواند در جلوگيري از بروز بيماري ها مفيد باشد.روغن ذرت حاوي مقادير زيادي امگا 6 هست نكته ي مهم در اين موضوع اين است كه مقادير امگا 6 و امگا 3 در بدن بايد در حالت تعادل و نسبتي مشخص باشد به همين دليل مصرف زياد روغن ذرت مضر است و باعث التهاب در بدن مي شود.كاربرد هاي روغن ذرتروغن ذرت براي پخت و پز،تفت دادن،سرخ كردن سطحي و سرخ كردن عميق استفاده مي شود.نقطه دود يا همان دماي مقاومت اين روغن 232 درجه ي سانتيگراد است همين موضوع سبب مي شود تا اين روغن در آشپزي يك روغن همه كاره باشد.روغن ذرت علاوه بر اشپزي در صنعت لوازم ارايشي و بهداشتي به كار مي رود براي مثال در برخي از صابون ها از روغن ذرت استفاده مي شود.همچنين از اين روغن در ديگر صنايع هم استفاده مي شود براي مثال مي توان به استفاده از اين روغن در تهيه ي جوهر،نيتروگليسرين و رنگ ها اشاره كرد همچنين اين روغن به عنوان روان كننده در صنايع مكانيكي هم استفاده مي شود.البته اين موضوع كه اين روغن در صنعت استفاده مي شود دليلي بر مضر بودن ان نيست روغن ذرت يك روغن كاملا تاييد شده توسط سازمان هاي جهاني است.
فوايد روغن ذرت:
1-تقويت قلب

روغن هاي مصرفي شامل اسيدهاي چرب اشباع شده،اشباع نشده تك و چند غيراشباع هستند تحقيقات علمي اثبات كرده است كه اسيدهاي چرب اشباع نشده تك و چند غيراشباع براي سلامتي ما مفيد هستند و بايد مصرف اسيدهاي چرب اشباع را محدود كرد.روغن ذرت حاوي اسيدهاي چرب اشباع نشده تك و چند غيراشباع است همچنين اسيد چرب اشباع در اين روغن بسيار كم است همين موضوع سبب كاهش كلسترول و تقويت قلب مي شود.
2-سبب كاهش كلسترول مي شود

روغن ذرت داراي فيتواسترول است كه اين ماده باعث مي شود جذب كلسترول بد در بدن كاهش يابد حتي مي گويند كه اين روغن از روغن زيتون هم در زمينه كاهش كلسترول مفيدتر است.
3-كاهش فشار خون

همانطور كه بيان شد رژيم غذايي شامل اسيدهاي چرب اشباع نشده براي ما مفيد هستند اين اسيدهاي چرب مي توانند فشار خون ما را تا مقداري كاهش دهند
4-سلامت پوست و مو

وجود ويتامين E و اسيد لينولئيك در هر ماده ي غذايي براي پوست و مو مفيد است روغن ذرت هم از اين قاعده مستثني نيست.هم مصرف خوراكي روغن ذرت براي سلامت پوست و مو مفيد است و هم ماساژ پوست يا ماليدن روغن به مو سبب شادابي اين دو عضو بدن مي شود.
مضرات روغن ذرت همانطور كه گفته شد نسبت امگا 6 و امگا 3 در بدن بايد رعايت شود.در واقع اين نسبت به مقدار چهار به يك مي باشد ولي مصرف بيش از حد مواد غذايي حاوي امگا 6 اين نسبت را بهم ريخته و باعث مشكلات در سلامت مي شود بهتر است در كنار مصرف مواد غذايي حاوي امگا 6 مواد غذايي كه سرشار از امگا 3 هستند را هم مصرف كنيد يكي از بهترين منابع امگا 3 ماهي است.از مضرات افزايش بيش از اندازه امگا 6 مي توان به چاقي و بيماري هاي قلبي و عروقي اشاره كرد.نكته ي ديگر اين است بعضا ذرت و روغن ان در افرادي سبب الرژي و حساسيت مي شود پس در مصرف ان بايد مراقب بود.اين نكته را هم بايد در نظر گرفت اكثر ذرت هاي موجود تراريخته هستند و روغن هايي كه از اين دانه ها بدست مي ايند هم تراريخته مي باشند.بحث هاي زيادي پيرامون محصولات تراريخته وجود دارد عده اي بيان مي كنند كه محصولات تراريخته سرطان زا هستند و باعث تجمع موارد شيميايي مضر در بدن مي شوند اما برخي از تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد كه اين مواد بي ضرر هستند به طور كل سالم يا ناسالم بودن مواد غذايي تراريخته به طور دقيق مشخص نيست پس بهتر است از مواد غذايي ارگانيك استفاده كنيد.با اينكه روغن ذرت يك روغن بسيار پرطرفدار و محبوب است و فوايدي هم براي بدن دارد با اين حال گزينه هاي بسيار بهتري براي اين روغن وجود دارد.
جايگزين هاي روغن ذرت:

1-روغن آفتابگردان با توجه به اينكه روغن آقتابگردان بسيار پرطرفدار است و فوايد بيشتر و مضرات كمتري نسبت به روغن ذرت دارد،مي تواند يك جايگزين مناسب براي روغن ذرت باشد همچنين اين روغن نقطه ي دود 232 درجه ي سانتي گراد دارد كه مساوي با روغن ذرت است پس خريد روغن آفتابگردان ارگانيك براي پختن و سرخ كردن هرگونه غذايي مناسب است.
2-روغن كلزا(كانولا)از ديگر رقيبان روغن ذرت مي توان روغن كانولا را نام برد.روغن كانولا يك روغن پر استفاده در اشپزخانه ها است.اين روغن با طعم و بوي خنثي و همچنين نقطه ي دود 220 درجه ي سانتيگراد بسيار مناسب طبخ و سرخ كردن غذا است همچنين اين روغن مزايايي از جمله كاهش كلسترول خون دارد در نتيجه خريد روغن كلزا طبيعي بسيار مناسب تر از روغن ذرت است.
3-روغن كنجدتقريبا كمتر كسي وجود دارد كه روغن كنجد را نشناسد و با فوايد ان اشنا نباشد.مصرف روغن كنجد براي قلب و عروق،جلوگيري از پيري زودرس،يبوست،ارتروز و بسياري از ديگر بيماري ها مفيد است.همين موضوع سبب مي شود روغن كنجد را بسيار با ارزش بدانيم.نقطه ي دود 232 درجه ي سانتيگراد اين روغن را به اچار فرانسه ي اشپزخانه ي شما تبديل مي كند پس در خريد روغن كنجد مرغوب تعلل نكنيد.ما براي تهيه روغن كنجد به شما شركت طاروميس را پيشنهاد مي كنيم.

هر چند كه ذرت هايي كه از انها روغن ميگيرند تراريخته هستند و در فرايند روغن گيري از هگزان استفاده مي شود نقش روغن ذرت را در سفره هاي مردم دنيا نميتوان ناديده گرفت گرچه ممكن است اين روغن به شما صدمه بزند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.